دکتر مصطفی ظهیری نیا با اعلام این خبر اعلام کرد: با توجه به توانمندی اعضای هیأت علمی، حمایت صنایع استان و وجود آزمایشگاهها، زیرساختها و فضای آموزشی لازم و نیز سیاست راهبردی دانشگاه هرمزگان در راهاندازی و توسعه علوم و فناوریهای میان رشتهای، با رایزنیها و پیگیریهای انجام شده، شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با راهاندازی رشته کارشناسی مهندسی مواد در دانشگاه هرمزگان موافقت کرد.
رشته مهندسی مواد در واقع فصل مشترک رشته مهندسی با علوم پایه می باشد. مهندسین این رشته، مبانی بنیادین شیمی و فیزیک را برای درک ساختار و خواص مواد به کار برده و فرآیندهایی برای بهبود مواد در جهت رفع نیازهای فناوری مدرن طراحی میکنند. در این رشته انواع مختلفی از مواد شامل فلزات، پلیمرها، سرامیک ها وکامپوزیت ها برای طیف وسیعی از کاربردها از جمله انرژی، کنترل خوردگی، ساخت و ساز، الکترونیک، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی مورد مطالعه قرار میگیرد.
استان هرمزگان به دلیل شرایط آب و هوایی همواره با مشکل خوردگی مواجه بوده است و نیاز به تحقیقات بومی منطبق بر شرایط محیطی استان دارد. این تحقیقات میتواند سبب کاهش هزینه های تولید و تعمیر و نگهداشت مناسب تجهیزات صنایع مختلف در استان شود. استان هرمزگان به زودی رتبه اول تولید فولاد در کشور را کسب خواهد کرد و یکی از نیازهای اساسی این صنعت تربیت نیروی انسانی متخصص در رشته مهندسی مواد با گرایشهای مختلف می باشد. صنایع پالایشی استان نیز دارای مزیت رقابتی فراوانی نسبت به سایر صنایع در کشور بوده و به صورت اختصاصی نیاز به تربیت مهندسین مواد با تخصص جوشکاری و خوردگی جهت به کارگیری در این صنعت وجود دارد.
دانشگاه هرمزگان با جذب اساتید توانمند در این رشته تخصصی در صدد است کادر علمی متخصص در این رشته را ایجاد نماید. از طرف دیگر با توجه به ظرفیت صنایع استان و وجود زیر ساخت های آزمایشگاهی و قول مساعد صنایع انرژی بر استان مبنی بر حمایت کامل از راه اندازی دانشکده مهندسی مواد و ایجاد آزمایشگاه های مرتبط، پیش بینی میشود دانشجویانی که این رشته را انتخاب کنند در طول دوره کارشناسی بتوانند ضمن فراگیری دروس تخصصی از نزدیک با صنایع مختلف با بازار هدف این رشته در ارتباط باشند. این رابطه میتواند به صورت کارآموزری تخصصی و بورسیه تحصیلی اجرا شده که در نهایت منجر به جذب و بکارگیری این افراد در صنایع خواهد شد.